Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Återkommande evenemang: Återkommande evenemang: Världens viktigaste berättelse – En kurs om Jesu liv och ditt
16 mars, 2022 19:00 - 21:00

Världens viktigaste berättelse – En kurs om Jesu liv och ditt

Alla människor bär på en berättelse – personerna, händelserna och platserna som gör oss till dem vi är. Men alla är också en del av en större berättelse. Det handlar om våra familjer, arbetsplaster, samhället och mänsklighetens historia.

Den berättelse som kanske haft störst påverkan på världen de senaste 2000 åren är berättelsen om snickarsonen Jesus från Nasaret. Det är en berättelse som är intressant därför att den format vår kultur. Men via tror också att den är en viktig pusselbit för att förstå hur världen hänger ihop.

I vår vill vi inbjuda dig att vara med och läsa, fundera och diskutera över din livsberättelse och den stora berättelsen om världen utifrån berättelsen om Jesus. Under fem träffar kommer vi tillsammans att gå igenom Lukasevangeliet, en av de fyra äldsta och bäst bevarade beskrivningarna av Jesu liv. Utifrån läsning diskuterar vi olika frågor kring vem Jesus var och hur kan kan påverka våra liv idag.

Vi börjar kvällarna med att fika tillsammans, sedan ser vi en kort film och lyssnar till en introduktion till kvällens samtal. Sedan diskuterar vi olika ämnen och frågor tillsammans i mindre grupper. Kursen är gratis och ingen förkunskap krävs.

Varmt välkommen med dina frågor och perspektiv!

Anmäl dig här.