Laddar Evenemang
  • Detta evenemang har redan ägt rum.
Återkommande evenemang: Återkommande evenemang: Kurs: Följ med och se!
22 februari, 2023 19:00 - 21:00

Kurs: Följ med och se!

”Följ med och se!” Det är de första orden Jesus säger till sina lärjungar enligt Johannesevangeliet, en av de de fyra berättelserna om Jesu liv i Nya testamentet. Jesus ger denna inbjudan till människor som egentligen inte vet vem han är, men som har blivit nyfikna. Människor som senare ska bli hans vänner och lärjungar. 

Under våren 2023 plockar vi upp denna inbjudan att följa med och se vem Jesus är. 

Under sju onsdagkvällar kommer vi samlas för att genom gemenskap, teori, reflektion och praktik fördjupa oss i olika ämnen som har med det kristna livet att göra. Kursen Följ med och se är en lärjungavandring i Johannesevangeliet.  Det innebär att ämnena för kursen görs aktuella genom det Jesus säger och gör i Johannesevangeliet men vi tror även att de är centrala i just vår tid.  

Ämnena är… 

22 feb Kärlek 

8 mars Fasta och fest 

22 mars Rädsla och tillit i en osäker värld 

5 april Krig och fred, konflikt och försoning 

19 april Arbete och vila 

3 maj Tecken och under 

17 maj Generositet 

Vid varje kurstillfälle finns möjlighet att delta i en nattvardsandakt kl 18:30. Men själva kurskvällen börjar kl 19:00 med fika. Därefter kommer vi lyssna till ett kort bibelstudium/föredrag om kvällens ämne följt av samtal i grupp och ibland någon praktiskt övning. Kl 21:00 avslutar vi. 

Kursen är helt kostnadsfri och vem som helst är välkommen att delta. Alla deltar på sina egna villkor och bidrar med sina perspektiv! 

Anmälan och frågor till pastor Simon Alander, pastor@olivehallkyrkan.se eller 0734 43 33 82