Information med anledning av pandemin

Uppdaterad 2022-01-12

Den 12/1 träder nya restriktioner i kraft på grund av den ökade spridningen av Covid-19. Vi i Olivehällkyrkan påverkas av reglerna för allmänna sammankomster som från och med nu innebär att samlingar med mer än 20 deltagare måste följa särskilda krav på avstånd och samlingar med över 50 deltagare dessutom kräver bruk av vaccinpass. *

Vi uppmuntrar alla att vaccinera sig för att få ett så bra skydd som möjligt mot allvarlig sjukdom och död. Däremot kräver vi inte vaccinpass vid våra samlingar utan använder så långt det är möjligt andra smittskyddåtgärder.

Något som kan vara bra att veta är att det finns ett undantag för religiösa sammankomster i kravet på att alla evenemang ska vara sittande på anvisad plats. På t.ex. en gudstjänst får man stå upp under sånger, gå fram för att ta emot nattvarden eller tända ett ljus.

Efter de nya restriktionerna som trädde i kraft den 12 januari har vi beslutat följande: 

-Max 50 personer kan närvara vid våra samlingar.

-Inget kyrkfika serveras efter gudstjänsterna. Detta gäller tills vidare.

-Den som besöker Olivehällkyrkan måste vara helt fri från symtom och ta ansvar för att hålla avstånd till andra.

-I kyrksalen är bänkarna placerade med 1 meters avstånd och kyrkvärdar ser till att sällskap placeras med så stort avstånd som möjligt till andra sällskap, minst 1 meter i alla ledder.

-Systugan och Olivehällkören skjuter upp sina terminsstarter tills vidare.

-Handsprit och munskydd finns att tillgå i kyrkan.

Har du frågor kring någon samling så är du varmt välkommen att höra av dig till info@olivehallkyrkan.se.

* Från folkhälsomyndighetens webbplats: ”Allmänna sammankomster och offentliga tillställningar inomhus. Vid arrangemang på fler än 20 deltagare tillåts enbart sittande deltagare och deltagarna ska delas upp i sällskap på maximalt 8 personer. Det ska också vara minst 1 meter mellan sällskapen. Undantag finns för religiösa ceremonier där stående deltagare tillåts. För arrangemang med fler än 50 deltagare krävs vaccinationsbevis i tillägg till övrig reglering.”